Paras shampoo: kokeilussa Syoss -shampoo

Shampoo tulisi tyypillisesti valita iän, hiusten laadun, mahdollisten kemiallisten käsittelyjen ja mahdollisten allergioiden mukaan.

Shampoot jaotellaan pääsääntöisesti kolmeen luokkaan:

  1. kuiville hiuksille
  2. normaaleille hiuksille
  3. rasvaisille hiuksille

Lisäksi shampoita on saatavilla hajustamattomina ja hajustettuina.

Kuivin hiusten shampoot

Kuivat hiukset ovat yleensä hauraita tai ovat kokeneet kemiallisen käsittelyn, kuten permanenttaamisen, raidoituksen tai värikäsittelyn.

Jatkuva tupeeraus sekä kiharrusraudat voivat myös haurastuttaa hiuksia. Myös eräiden aineenvaihduntasairauksien yhteydessä hiukset voivat muuttua kuiviksi ja saattavat katkeilla tai jopa irrota.

E-vitamiinin puutostila aiheuttaa usein hiusten haurastumista, mutta hiukset voivat yhälailla haurastua tai kuivua myös liiallisesta stressistä, säteilystä tai esimerkiksi uimahallin klooripitoisesta vedestä. Lapsilla on myös joskus kuivat hiukset ennen murrosikää. Myös vaihdevuosien jälkeen hiukset voivat muuttua kuiviksi ja irtoilla.

Kuiville hiuksille olisi valittava kosteuttava shampoo sekä siihen soveltuva hoitoaine. Shampoo ei yleensä riitä, koska vesijohtovesikin sisältää yleensä jonkin verran klooria kaupungeissa ja taajamissa, missä vesi saadaan vesilaitokselta. Lapsilla tulee yleensä olla hajusteettomia shampoita.

Syoss shampoo on edullinen ja riittoisa shampoo käsittellyille sekä kuiville hiuksille. On saatavilla Shampoo Fragile Hair 500 millilitran pullossa. Lisäksi liikekäyttöön tarkoitettu shampoo on Syoss Salonplex, jota toki voi ostaa kampaamosta kotiinsa. Hiuksia tuuheuttavan shampoon nimi on Syoss Ceramide. Shampoot sisältävät keratiinia. Ennen keratiinia saatiin esimerkiksi lampaiden ja muiden eläinten nahoista, mutta nykyisin voidaan soluviljelyn avulla tuottaa keratiinia laboratorioissa. Miehille on saatavilla myös Syoss Anti-Grease shampoota hilseileville hiuksille. Sitä shampoota toki voi käyttää naisetkin, jos on hilsettä.

Normaalien hiusten shampoot

Normaalit hiukset eivät ole kuivia eivätkä rasvaisia.

Normaalista hiuspohjasta kasvava hius näyttää kiiltävältä ja on elastinen. Tällöin myös päänahka on yleensä terve ja siinä ei ole hilsettä, pälvikaljua eikä ihottumaa.

Henkilö, jolla on normaalit hiukset, voi kuitenkin olla allerginen joillekin kosmetiikan ainesosille. Jos shampoo aiheuttaa päänahkaan oireita, on shampoon tuoteselostetta tärkeää tutkia, jotta voi välttää ostamasta allergisoivan tuotteen. Myös hajusteet sekä monet yrtit voivat aiheuttaa allergioita.

Esimerkiksi Syoss Pure 500 ml shampoo on miedosti hajustettu eikä aiheuta käyttäjässä allergiareaktioita yleensä. Lisäksi tuotemerkkejä ovat Syoss Fresh ja Syoss Pure Volume. Syoss Pure Smooth Shampoo on tarkoitettu paksummille hiuksille, jotka ovat paksuuntuneet esimerkiksi kasvivärjäyksen takia.

Shampoissa käytetty Micellar -tekniikka poistaa epäpuhtauksia hellävaraisesti ja tuote on sen vuoksi saanut ECARF-sertifioinnin allergiaystävällisyytensä vuoksi. Tuote on ympäristöystävällinen eikä sisällä väriaineita tai silikonia, jotka kulkeutuisivat vesistöihin. Shampoo sopii myös terveiden lasten hiuksille.

Rasvaisten hiusten shampoot

Rasvaiset hiukset nimenomaan rasvoittuvat helposti. Miehille on ollut saatavilla rasvaisille Syoss Anti-Grease shampoota. Se poistaa liian rasvan hiuksista kuivattamatta niitä ja tuoksuu raikkaalle.

Syoss shampoita ja hoitoaineita on myös erilaisina sarjoina. Kannattaa kysyä ammattitaitoiselta parturi-kampaajalta hius- ja päänahan analyysin jälkeen, millainen sarja Syoss-tuotteita kannattaa hankkia kotikäyttöön.

Tuotteiden hintojen ollessa edullisia ja riittoisia, saa ostaja täyden vastineen rahoilleen. Tuotteet ovat pelkistetyn näköisiä ja tyhjät pullot voi viedä muovien keräykseen hyvällä omallatunnolla.