Paras meikkivoide = oma ihotyyppi

Meikkivoiteella on väliä, sillä pohjustus on meikin tärkein osa. Hyvä meikkivoide on hellävarainen iholle ja se myös peittää hyvin ihon kaikki pienet ja vähän suuremmatkin virheet.

Ihotyypillä on väliä, kun valitaan meikkivoidetta. Ihotyyppi voidaan jakaa neljään eri tyyppiin; ne ovat normaali, rasvoittuva, kuiva ja sekaiho. Ihotyyppi ei kuitenkaan välttämättä säily samana läpi elämän, vaan ajan saatossa se voi muuttua. Esimerkiksi vuodenaikojen vaihtelu voi vaikuttaa ihotyyppiin. Myös raskaus tai ikääntyminen saattaa muuttaa ihotyyppiä.

Meikkivoide kannattaakin ostaa aina oman ihotyypin mukaan. Meikkivoiteen kohdalla on tärkeää meikkivoiteen oikea sävy. Kaikista parasta on valita meikkivoide, joka on mahdollisimman lähellä omaa ihonväriä. Tällöin meikistä tulee luonnollisen näköinen ja kevyt. Liian tumma tai vaalea meikkivoide ei näytä hyvältä, sillä iho muualla kehossa on eri värinen kuin kasvojen iho.

Välttääkseen virheostokset ja väärän meikivoiteen, kannattaa sopivan sävyisen meikkivoiteen valintaan apua kysyä ammattilaiselta.

Olipa ihosi kuiva tai normaali, eri ihotyypeille sopivat eri meikkivoiteet

Normaalille iholle on kaikkein helpointa ostaa meikkivoide, sillä valinnanvaraa on paljon. Normaalille iholle käyvät kaikki meikkivoiteet ja meikkivoiteita voi myös halutessaan vaihdella.

Paras meikkivoide kuivalle iholle taas on sellainen, joka kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti. Jos meikkiä käyttää joka päivä, on kuivan ihon meikkivoiteeseen hyvä panostaa. Parasta on, jos kosteutus kestää läpi päivän. Tällöin meikkivoide ei rasita ihoa, vaan kosteuttaa sitä koko päivän ja antaa heleän lopputuloksen.

Jos sen sijaan iho on luonnostaan rasvainen tai rasvoittuvaa sorttia, tulisi meikkivoiteen olla koostumukseltaan rasvaton. Paksu meikkivoide ei näytä hyvältä rasvoittuvalla iholla, vaan saa ihon näyttämään ikään kuin tunkkaiselta. Yleisesti voidaan suositella valitsemaan mattainen meikkivoide, kun iho on rasvoittuva tai sekaiho.

Sekaiholle sen sijaan sopii parhaiten kevyt meikkivoide, joka ei välttämättä ole edes kovin peittävä. Meikkivoidetta voi käyttää enemmän ainoastaan mahdollisilla ongelma-alueilla. Hyvä meikkivoide voi jo itsessään olla niin peittävä, että sen lisäksi ei tarvita enää puuteria. Iho pitää tästä, sillä se voi hengittää paremmin, kun meikkiä on vähemmän.

Meikkivoiteella puolimattainen lopputulos sopii useimmille ihotyypeille.

Millainen meikkivoide sopii ikääntyvälle iholle?

Ikääntyvä iho tarvitsee runsaasti kosteutusta näyttääkseen hyvältä ja kimmoisalta. Monet ikääntyville ihoille tarkoitetuista meikkivoiteista sisältävät esimerkiksi hyaluronihappoa, joka lisää ihon kimmoisuutta ja saa ihon näyttämään nuorekkaalta.

Paras meikkivoide ikääntyneelle löytyykin siis ehdottomasti niiden tuotteiden joukosta, joihin on lisätty kosteuttavia ainesosia. Hyaluronihappo on juuri tällainen ainesosa. Tällaiset meikkivoiteet sopivat monesti myös nuorempien iholle, mutta ne pääsevät oikeuksiinsa vasta ikääntyneemmän ihon kohdalla.

Mitä enemmän kosteutusta meikkivoiteessa on, sitä parempi. Kosteuttava meikkivoide saa minkä tahansa ikäisen ihon näyttämään hyvältä ja pitää meikin kasassa vaikka koko päivän.

Maailman paras meikkivoide löytyy helposti kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoja. Valinnanvaraa on tänä päivänä todella paljon, joten itselle sopivimman meikkivoiteen löytymisessä voi mennä aikaa.

Meikkivoiteen etsimiseen kannattaa kuitenkin panostaa aikaa ja myös rahaa, sillä hyvä meikkivoide maksaa itsensä takaisin.